tirsdag 29. april 2014

Vern om dine FAVORITTER!

God morgen!
Håper uken har startet med et kick!? Jeg for min del hadde en super dag på jobb igår. Været gjør virkelig noe med oss. Dagen avsluttet jeg med en deilig løpetur og kontorarbeid. 
Energien sprudler, vi smiler og er så glad:)
Tenker du ofte på hvor du handler og legger igjen pengene dine?
Den siste tiden har jeg tenkt mye på akkurat dette. Ikke bare fordi jeg driver egen butikk og sitter i styret av Åmot handlesstand, men også fordi jeg bryr meg om hjembygda mi.
Bare den siste tiden har jeg lagt merke til at flere butikker legger ned rundt om i Norge. Spesielt utsatt er de som driver på små steder, akkurat som jeg selv gjør. 
En gjengganger til hvorfor de legger ned er: Det er for tungt å kjempe mot de store sentrene, kjedebutikker og mange kommer innom for å prøve/se på varer og deretter bestiller de på nett til en lavere pris. 
Hvor skal det ende?
Hvis man tar for seg nettbutikkene så finnes det to kategorier her. 
En gruppe er de som driver butikk med tilhørende nettbutikk, slik som meg selv. Dette er gjerne for å spe på omsetningen, kanskje det som gjør at man kan overleve. Og for å få et større marked enn akkurat den lille plassen man bor på. Innenfor denne gruppen finnes det også noen store nettbutikker som kun driver med netthandel, men de er som oftest veldig store og kan leve av det. En annen gruppe er "garasje-nettbutikkene", de drives av noen som har lager hjemme og ikke har butikk/eget utsalgssted. Mange av disse driver dette som en bi-jobb ved siden av en annan jobb. Veldig ofte er det disse "garasje-nettbutikkene" som kjører lavere priser. Dette skyldes gjerne at eieren har en fast inntekt ved siden av, ingen husleie, lønnsutgifter eller andre kostander. Desverre ødelegger de mye for de som driver butikk og kjemper for å overleve og ta ut litt lønn til livets opphold. I min bransje vet jeg at flere leverandører nå krever at skal man selge varer på nett så må man også ha et fast utsalgssted, i tillegg har de blitt strengere på å kjøre veil. priser som alle må følge. Mange "garasje-nettbutikker" forsvinner ofte etter 1-2 år, kan være de innser hvor mye jobb det er ved siden av en annen stilling. 

Et stort konkurranse-monster for de lokale butikkene er kjøpesenterene og de store kjedebutikkene. 
Kjedebutikkene tar et stort marked over hele landet og er umulig for små butikkene å konkurrere mot. De har gjerne en stor inverstor i ryggen, butikk på alle de store sentrene og mange dyktige arbeidere. De små lokale butikkene må heller se på seg selv som et suplement til de store, de kan vise til et sortiment som ikke finnes "overalt" og kanksje mange fine skatter. Det er gøy å ha noe som ikke alle andre har! I tillegg vil jeg påstå at det stort sett er mye bedre service hos de små lokale butikkene, enn på de store kjedebutikkene. Når jeg handler på H&M er det eneste jeg forventer meg av service er at det står noen bak kassa og tar imot betalingen..
Hva forventer du av service i kjedebutikkene og hos de lokale butikkene?
Kjøpesentrene blir bare større og større, og er kommet for å bli. 
De fleste på min alder har fått kjøpesenter-shopping inn med morsmelka. Hvor stas var det ikke å få bli med på kjøpesenter og handle nye klær til skolestart? 
Jeg er fortsatt på kjøpesenter innimellom, men stort sett prøver vi å handle lokalt. Det er trivelig å slå av en prat med betjeningen, det er deilig å slippe kjøreturen og mye raskere enn å bruke en hel dag på senter. Også sparer jeg penger på drivstoff , kafe-besøk og noe unødvendig billig varer jeg tror jeg trenger. I tillegg slipper jeg å bli sur fordi jeg har fått så dårlig service av en tafatt dame bak kassa! (for det skjer altfor ofte på senterene synes jeg)
Da vi bygde kjøpte vi det meste lokalt, så enkelt! Hvitevarene ble levert gratis på døra, en ting mindre å tenke på. Mye enklere om man skulle måtte reklamere på noe også.

Jeg vet at en viktig faktor for handelslekasjen skyldes åpningstidene. 
Kjøpesentrene har snart døgnåpent og det er selvfølgelig deilig. Mange av de lokale butikkene inkludert meg selv skulle gjerne hatt samme tilbudet, men lønnskonstnadene vil øke betraktelig og da skal omsetningen øke mye skal det være liv laga. 
De fleste lokale butikker har en dag med langåpent og lørdagsåpent, da skulle det vel være mulig å få handlet selv om man jobber fult?
Mye her i livet handler om prioriteringer. Jeg av alle vet at det gjelder å prioritere skal man få til det man vil.

De fleste vet at det å drive en liten butikk ikke er noen gullgruve, stort sett. Etter at man har betalt moms og skatt til staten, faste kostnader, nye varer og lønn til ansatte så har man kanksje en slant igjen til seg selv. Hadde man regnet antall arbeidstimer hadde man blitt ganske skuffet. 
Jeg kan kun snakke for meg selv, men jeg elsker å skape noe eget og se det vokse frem. Det er vel det som driver meg, i tillegg til at jeg elsker hver dag på jobb. Jeg er heldig som gleder meg til å dra på jobb, det er det ikke alle som gjør. Dagene flyr fort og hver dag er en ny erfaring. 
Daglig får jeg høre skryt fra dere kunder, og det varmer mer enn dere tror. Drømmeverden er en liten baby som vokser frem, og jeg er så stolt. 

Jeg er veldig opptatt av lokal handel og ønsker et sentrum med mangfold, spesielt i min egen hjembygd. Hva ønsker vi å ha i nærheten om 1, 2, 5, 10, 15år? 
Det er lurt å tenke gjennom det og benytte seg av det tilbudet som allerede er der. Det er for sent å komme etter at butikken er lagt ned og ønske at den fortsatt var der, spesielt om man ikke var flink til å bruke den da den var åpen. Ved å bruke de butikkene som finnes lokalt vil de overleve og flere vil komme til, etterhvert blir det et bredt mangfold. 
Butikker som blir brukt flittig av lokalbefolkningen og får god omsetning vil også kunne tilby et enda bredere sortiment. Mer penger inn gir et høyere budsjett. Det hjelper desverre lite å bare klage på at utvalget er så dårlig, siden svært få av de har en stor investor i ryggen som kan spytte inn mer penger. 

PS! God omsetning gir overskudd, som igjen gir skattepenger til kommunen. Og disse skattepengene kommer tilbake til innbyggerne. Altså en fin sirkel for de lokale:)
           
 Som du skjønner så er jeg veldig engasjert i lokal handel. 
Det er ikke bare fordi jeg selv driver butikk, men jeg ønsker å ha et best mulig sentrum der jeg bor. Tenk så trist om man må til nærmeste by for å få tak i det meste, bortsett fra mat og drivstoff?
Nei, jeg tenker over hvor jeg legger igjen pengene mine og håper du gjør det også!:)
                   
 Det er trist å lese om små, fine nisjebutikker som legger ned. 
Jeg er takknemlig for at jeg kan jobbe med det jeg ønsker og elsker, men man vet aldri når det kan snu. Enn så lenge skal jeg gjøre mitt ytterste for å tilfredstille kundene, gi god service og la kunder få oppleve MIN DRØMMEVERDEN:)
Dette er ikke ment som kritikk til noen, men kun en opplysning til dere lesere.
Håper dere 
Verner om deres favoritter!


Stor god klem fra

lørdag 26. april 2014

Skal du gifte deg?

God lørdagskveld!

FOR en dag det har vært idag!
Åpningen av terrassen utenfor butikken idag og kake-kalasset til Anne Kat ble skikkelig suksess. Fra åpning til stenging idag har det det vært full rulle og til tider litt for hektisk. Vi trenger å kjøre oss inn litt, kjenner jeg. Men sånn er det vel med alt som er nytt.
Håper dagen idag var en smakebit av fortsettelsen:)
I august er det ett år siden mannen fridde, noe som kom HELT uventet på meg.
Vi hadde litt planer om å få til et bryllup denne sommeren, men la det etterhvert på is. Ikke klarer vi å finne ut hvordan type bryllup vi ønsker, eller hvor det skal være. Vi er rett og slett uten hva, hvor eller hvordan. Det vi er sikre på er hvem og hvorfor:)
Siden vi begge har hektiske jobber og to små som krever sitt har vi lagt det litt på vent. 
Men jeg må finne inspirasjon og tips innimellom:)
                

Skal du gifte deg i år?
Da må jeg tipse deg om at i Drømmeverden tar vi imot ønskeliste fra brudepar. Kom innom butikken og vi hjelper deg med å sette opp ønskene deres. Eller send mail til: drommeverden@hotmail.no
Brudepar i hele Norge kan lage ønskeliste hos oss, vi sender pakker over hele landet.
Dere som brudepar får 10% av den totale kjøpesummen av ønskelisten, etter brullypet.
Gøy å kunne kjøpe seg gaver etter brullypet også:)

Enjoy the rest of your weekend!


fredag 25. april 2014

Olga stakk av sammen med mannen!

Hei fra stuekroken!
Og der gikk luften ut av meg, og jeg dumpet ned i sofaen. 
Etter en lang dag på jobb med mye å gjøre var det deilig og komme hjem til et "messy" hjem. Mann og barn har vært alene hjemme (som vanlig på fredager) og da er det litt å ta tak i:) 
Jeg klarer ikke sette meg ned og ta helgen om det ikke er ryddig og koselig rundt meg. Uansett hvor sliten jeg er må jeg rydde og fikse opp. 
Flere som meg?
En runde med støvsugeren, ut/inn av oppvaskmaskin, vaske kjøkkenbenker, sette på klesvask og rydde x antall klær og leker. Da er det ekstra deilig å tenne masse lys, dumpe ned i sofaen og sette på gullrekka. 
Skikkelig fredagsfølelse!:)
Mannen har forduftet fra redet sammen med a Olga. (les: rallybilen)
Imorgen skal han kjøre bakkebilløp i Vikersundbakken. Kanskje flere av dere skal opp og se i helgen?
Jeg får ikke sett imorgen, men skal opp på søndag. 
Krysser fingrene for at a Olga fortsatt er i full driv da! 
          


Imorgen er det olabilløp i sentrum og masse deilige kaker i vår kaffebar fra Anne Kat. 
Håper å se deg og dine imorgen!?

Hva er fredagsfølelse for deg?

Også må jeg bare vise dere da:)
Hovedsponsor for a Olga!

torsdag 24. april 2014

Vakrekaker+Drømmeverden= RÅÅÅÅSA booble

Ja, hva skal man si?
NU KJØR VI!
De som har fulgt meg her inne i noen år, en stund eller kjenner meg godt på privaten vet at min favorittfarge er RÅÅÅÅSA!
Da er det helt på sin plass at min nye kompanjong også er helt RÅÅÅSA:)
Fargerike Anne Kat har laget en skikkelig rosa boble av et kakebakeri.
Jeg skal snike meg til flere bilder av kakebakeriet så fort det er helt ferdig, dette blir stilig.

Ute på terrassen fortsetter den rosa tråden.
Et lite hint ser dere her:
Det er langt fra ferdig som dere ser, men vi er på god vei. Og snart i mål!
Det haster jo litt å få det ferdig for vi åpner jo allerede på:
Førstkommende LØRDAG!

Da blir det stort utvalg av kaker fra Anne Kat i kaffebaren!
Gled dere og håper å se dere.
Det arrangeres olabilløp i Åmot samme dag kl.12 så da blir det livlig i sentrum.
Vi sees!:)

Klem fra

tirsdag 22. april 2014

Planleggingsdag

God kveld kjære leser!
Nok en dag med nydelig vær idag. Jeg kjenner det kiler i magen og jeg bobler nesten over av energi. På denne tiden av året er det så mye jeg har lyst til å gjøre og ta tak i. For tiden er det terrassen og hagen som står i hodet på meg. Planlegger, tegner og leter etter ideer. 
Flere som kjenner at energi nivået øker?

En dag hjemme med to energiske småjenter tar på!
Ihvertfall når dagen starter brått kl.06 (!) og det går i ett helt til kvelden. Da var det deilig å samle tankene under en treningsøkt og avslutte dagen i boblekaret.
Siden det har vært planleggingsdag i bhg idag ble det hjemmedag og koselig lunsjbesøk av venninne med sine to små. Nå er jeg mer enn klar til å komme meg tilbake til jobb imorgen!
Spennende uke i vente.

Allerede lillelørdag imorgen jo!:)
Denne uken kommer ihvertfall til å fly.

mandag 21. april 2014

Trening med småbarn!

Hei og Hopp!
Da var årets påskeferie på hell og den har vært fantastisk!
Vi avsluttet påsken med en skikkelig kose-seg-hjemme-og-fikse-dag. Store deler av dagen har jeg flydd rundt i bikini-overdel og oppbrettet kosebukse, solen har stekt.
Begge jentene har vært ute fra morgen til kveld, og sovnet før de traff puten ikveld.
Faktisk har vi terrassedøren åpen enda, og fugler kvitrer..
Dagen idag startet tidlig som vanlig, sånn er det å ha småbarn i hus.
Kort tid etter frokost og litt lek på gulvet var jeg og vesla ute på løpetur.
Idag ble løpeturen lengre enn den har vært til nå. Solen skinte, bena var lette og smertene i ryggen var ikke så intense. 
Fantasisk:)

TRENING!
Flere har spurt meg hvordan jeg får gjennomført trening med mitt hektiske liv. 
Idag vil jeg dele mine rutiner, tips og erfaringer. Med to små, butikk og en mann som er ukependler kan det fort bli lite rom for trening, men da gjelder det å prioritere. 
Dette gjelder for alle uansett livssituasjon. Det er snakk om og prioritere, for unnskydninger har vi alle nok av. Jeg elsker å trene og det er en stor del av mitt liv:) 

Treningssenter
Jeg liker godt å trene på treningssenter, både egentrening med kondisjon/ styrke og saltimer. Siden jeg er utdannet og jobber som salinstruktør har dette vært en stor del av mitt liv. Akkurat nå er det ikke mye jeg kan være med på pga prolapsen i ryggen, men snart....:)

På treningssenter med barnepass er det bare å bli med på saltimer eller ta deg en økt på egenhånd mens barnet koser seg på lekerommet. Er det ikke mulighet for barnepass er det alikevel håp.
Du kan sørge for å time treningen når barnet skal sove. Er det vanskelig (eller barnet ikke sover på dagtid) så ta barnet med på trening. La barnet leke i vognen, sitte i lekegrind, spise eller annen underholdning. Blir barnet utålmodig etterhvert så bruk barnet som vekt og la h*n være med.
 Babygym
Noen treningssenter har timer tilpasset mor og barn.
Jeg hadde babygym på senteret jeg jobber da Marielle var 7mnd. Første del av timen var konisjonstrening, da koste barna seg på treningsmattene med leker. Siste del var styrketrening hvor barna ble brukt som vekt.
Deilig og koselig trening:)

GåTur med vogn
Gå tur med barnevognen er både deilig og koselig. Her er det mulighet til å kjøre opp tempo eller velge en løype med ekstra bratte bakker for å få opp pulsen.
Tur kan man gå i all slags vær og uansett årstid. Begge jentene mine har kost seg veldig i vognen.
 Jogge med joggevogn
Ønsker man høyere puls, bedre treningseffekt og skikkelig svetting er jogging med vogn et bra alternativ. Dette er min desidert favoritt treningsform med barn.
Jeg elsker å jogge! 
Perfekt å ta en løpetur om man er hjemme med små barn, enten i permisjon eller på fridager. Hvis jeg har begge jentene hjemme en dag og mannen ikke er hjemme blir gjerne begge to med på tur. Når storegull sykler foran får mammaen virkelig trent for da går det unna:)
Hjemmetrening
Noen dager starter jeg dagen tidlig og tar meg en økt hjemme, før de små er våkne, Eller jeg tar en økt så fort de er i seng på kvelden. På Tv stua har vi en spinningsykkel, helt genialt!
Jeg skulle gjerne hatt en skikkelig treningsrom hjemme her med løpemølle, spinningsykkel, vekter og matte. Vi får se etterhvert.
Når man er alene med barna på hverdagene så gjelder det å være kreativ, planlegge og bruke det man har. Ved hjelp av joggevogn, spinningsykkel og et treningssenter får jeg trent like mye som før.
Hvis man er heldig å ha en mann som er hjemme hver kveld så er det bare å komme seg ut:)

Får jeg det til så får du også!

kanskje du har noen gode tips og ideer? Del det gjerne i kommentarfeltet!

søndag 20. april 2014

Ferie på alle plan

God kveld!
Håper du har hatt en fin påske?
Vi har kost oss maks på fjellet. Tenk å være så heldig med påskeværet da dere.
Uttrykket "skikkelig påskevær" har vel aldri vært mer riktig enn denne påsken?!
Med små barn på påsketur hører "jakten på påske-eggene" med. Og hva skulle man gjort uten en storesøster? Pernille var meget ivrig etter å finne påske-egg, både til seg selv og lillesøster. 
Etter å ha funnet egg til seg og lillesøster forsatte hun jakten, det kunne jo hende hun fant flere egg..
Gøy hvordan hun så spor i snøen som hun mente var påskeharen sine:)
Jeg har nytt godt av en skikkelig ferie!
Det har vært deilig å være sammen med mine tre gull, grillet ute, sittet i solen, gått turer, slalom, god mat, drikke og familietid. På kvelden har jeg vært helt slått ut etter en hel dag ute, vi la oss kort tid etter barna. Dermed ble det en liten ferie fra bloggen, mail, facebook og instagram. Herremin så godt det har vært. Ingenting man må sjekke, oppdatere, eller MÅ gjøre. 
Nå er batteriene ladet for full!
Jeg er så klar for åpning av kakebakeri i butikken min, oppdatere nettbutikken, handle mer varer, style om butikken og ikke minst blogge for dere! Ja, for bloggen har vært savnet kjenner jeg.
Har påsken din vært fin?

Nyt siste fridag før det er på´n igjen.

Nå er jeg skikkelig på overtid her, på tide å finne loppekassa. 
-Hjem kjære hjem-