søndag 17. april 2011

Husets detaljer!

Det er desverre ikke mye fint jeg har å si om gamlehuset vi bor i nå. *smiler*
Men en del av listverket er jeg imponert over! Huset var i sin tid et ganske flott hus i sveitserstil, men ble desverre ødelagt på 60-tallet. Som en del andre hus...
Mine oldeforeldre skulle endelig få bad i huset, så da bygget de om det flotte inngangspartiet til bad og en mer praktisk gang. Skal finne frem et gammelt bilde av huset og vise senere, tenker jeg.

Knipset noen detalj-bilder av listverket i "gamledelen" av huset. Brede taklister som er kjempeflotte! Prøver å finne noen lignende til nyhuset. Enda bredere karmlister som lager en flott ramme rundt de ellers så flotte dørene. Og mot brannmurene er den en dekorativ brannmurslist. Mange nye hus har en flat list her.
Innedørene i gamlehuset er også helt i min gate. Brede dører med veldig pene "speil". *smiler*
Vi skal ha samme type i nyhuset.

Taket i stuen er veldig flott, men desverre veeeeldig skjevt. Men det er bare sjarmerende! Faktisk det eneste rommet i huset med slikt tak, resten har vanlige paneltak. 
Alt i alt er stuen veldig koselig! (hadde aldri trodd jeg skulle si det!?!)

Gulvlistene i stuen er laget av 3 stk panel med en flal list over den nederste. Vet ikke om dette var vanlig på den tiden huset ble bygget? Det gjør seg ihvertfall veldig! (se bort fra det grønne, stygge teppet i stuen, men det er godt å ha om vinteren)
De andre rommene har pene, brede fotlister. Og se den flotte avslutningen nederst på karmlistene!

Hvem skulle tro at jeg ville finne inspirasjon i gamlehuset?
IKKE jeg!

Jeg har fått mange flotte brosjyrer på listverk, men synes det er så vanskelig å finne de rette ved å se på profil-tegninger. Nei, jeg må se de i real life! *smiler*
En ting vet jeg, de skal være ganske brede og profilerte!


God søndag, og velkommen til nye følgere og besøkende!

Klem Klem
 

2 kommentarer:

 1. Hei og takk for koselig hilsen.Veldig koselig om du tar turen innom en gang.Så hyggelig å treffe nye bloggvenner. Nå skal jeg kose meg å titte litt mere hos deg,ha en fin dag:)

  SvarSlett
 2. Hei igjen!! :)

  Vårt kjøkken er fra en norsk importør som heter Litago AS. De imorterer kjøkken fra Litauen og man får bestemme akkurat slik du vil ha det selv. Så vi tegnet og forklarte sammen med en kjøkken designer og resultatet ble akkurat slik vi ville ha det, faktisk enda bedre enn hva vi forventet!! :)) og prisen er meget konkuransedyktig med hva man for her i Norge fra Drømmekjøkken osv. som er ALT for dyrt for oss ihvertfall, vi var rundt alle steder på jakt etter drømmekjøkkenet vårt men det ble alt for dyrt. Så dette var perfekt for oss!! :) Vi får også mye skryt av kjøkkene av venner og familie noe som er veldig koselig når man har lagt ned litt jobb i det osv. ;)
  Har jo hørt mye om at man skal være forsiktig med å importere fra disse landene men dette var en god venn av familien til min samboer som driver dette Litago AS og er en seriøs mann.
  Vi vil egentlig bare være på kjøkkenet hele tiden!!! :)) så fornøyde er vi!!! ;)

  Hvor har dere bestilt fra??

  Klem Cecilie :)

  SvarSlett

Tusen takk for DIN kommentar♥
Dette gir meg en flott mulighet til å finne akkurat DEG!