onsdag 4. desember 2013

Juletradisjoner

God kveld fra godstolen!
Morgendagen forsvant bare, så nå henger jeg etter her. Mye å ordne både i hjemmet og med businessen nå før jul. Arbeidsledig blir jeg ikke.

Jeg fikk god hjelp av eldste jenta i år med julepyntingen. Hun ville pakke ut, plassere og bidra. Jeg kjente meg sånn igjen. Det fikk meg til å mimre og tenke....
Vi lever nå i en verden hvor mange kan kjøpe seg mye av det vi ønsker oss. Hvert år handler vi inn ny julepynt og gjerne fornyer og endre på stilen vår.
Mange kjøper ny eller lager ny adventsstake hvert år, alt etter hva årets trend er. Åja, jeg er en interiørblogger og driver en interiørbutikk så dette er min business. Alikevel er jeg stor fan av tradisjoner og bruk av det "gamle" også.

Husker så godt julepyntingen hjemme, jeg fikk være med mamma. Hvert år stod julenissene, snømenn, lysestaker og dorullnisser på samme sted. Jeg kunne pakke ut en snømann og huske at akkurat den skulle stå i nettopp den vinduskarmen. Det var tradisjon det!
Desverre tror jeg ikke jeg klarer å føre den tradisjonen videre til mine jenter. Mye fordi vi flytter om på møblene her hjemme, bytter ut og jeg liker å flytte på nipset. Men jeg skal uansett ikke bytte ut julepynten fra år til år bare fordi årets trend er sort, hvit, grønn, gull eller hva det måtte være.
Noe nytt kommer i hus hvert år, det er ikke til å unngå. Men jeg er også glad i mye av pynten jeg allerede har, rart hvordan det ikke blir jul uten...

Skifter du ut pynten og følger trendene?
Jeg MÅ ha noe rødt skal jeg få skikkelig julefølelse. Selv er jeg ikke en veldig rød person, men noen få nisser og røde tekstiler må inn. Sammen med sølv, glass, grått, hvitt, lin, røffe treprodukter og granbar har jeg en miks jeg liker og trives med. 
Nøtter, kaker og snop må stå fremme i julen. Jeg bruker det som en del av interiøret. 
Nisseparet som er salt og pepper MÅTTE stå på fatet for det gjorde det hos Mommo, sa frøkna her:)


Noen nyheter i nettbutikken er lagt ut nå.
2.etg trefat her
Krukke med teksten SNOP her


Ønsker deg en fin torsdag, spennende om det kommer snø imorgen!?
Håper på snø jeg:)

2 kommentarer:

 1. Så herlig bilder av vesla:) dette minner meg om min jente når hun var liten:)
  Jeg har alltid tatt vare på tradisjoner og mine barn er vokst opp med det og det har dem satt pris på:) men etter at jeg ble aleine for 4,5 år siden så ble liksom alt forandret....men prøver fremdeles å holde på noe, men mine barn er store og vi fant ut at vi liksom måtte finne vår egen Jul etter att pappan bare stakk, så vi har forandret en del....men etter at vi fant vår Jul har jeg ikke byttet ut noen ting....liker å finne frem det fra i fjor også tilfører man kanskje noe nytt underveis:)
  Nydelige og inspirerende bilder:)
  Ønsker deg fortsatt herlig førjulstid:)
  Klem Merete

  SvarSlett
 2. Her har vi den samme pynten år etter år, litt nytt kommer riktig nok til, men ikke utskifting nei. :)
  Takk for svar på hvor stjerne lysestakene var fra, i kveld har vi hadt våre egene RM stjerner skinnende på bordet. De er helt nydelige :)
  Ha en fin kveld, og torsdag du også.

  SvarSlett

Tusen takk for DIN kommentar♥
Dette gir meg en flott mulighet til å finne akkurat DEG!